Psykolog; fra autorisation til specialist

Psykologtitlen er beskyttet ved lov. Således er det en beskyttet profession, hvor kun universitetsuddannede psykologer kan kalde sig “psykolog”. Uddannelsen varer 5 år og der er begrænset færdighedstræning i løbet af studiet. Således kan man gennemføre studiet uden at have haft terapeutiske samtaler i løbet af sin studietid.

Autoriseret psykolog

En autoriseret psykolog har over en perioden på indst 2 år haft min. 1000 klienttimer og 160 timers supervision. Selvom, der ikke er nogen eksamen, krav om videosupervision eller egenterapi kan man sige, at den autoriserede psykolog har væsentlig mere praktisk erfaring end den færdigguddannede psykolog.

Læs mere om kravet til autorisation her.

Specialist i psykoterapi

Specialist uddannelsen i psykoterapi er normeret til 5 år og varetages af Dansk Psykologforening. Det er ikke en beskyttet tittel. Det betyder, at hvis du leder efter en specialist er det vigtigt at undersøge om vedkommende er godendt af Dansk Psykologforening. Uddannelsen stiller krav til supervision, videosupervision, egenterapi og specialiseret uddannelsen i færdighedstræning. Heruover er kravet at man skal have arbejdet terpeutisk i perioden, hvilket betyder at man ofte har haft flere end 5000 klienttimer.
Specialistuddanelsen er således den højeste merit en psykolog kan få. Uddannelsen giver også ret til at supervisere og uddanne andre til specialist.

Læs mere på Dansk Psykologforenings hjemmeside om specialistuddannelsen.

Specialist i psykoterapi hos Center for Funktionel Psykologi

Vores chef psykolog hos Center for Funktionel Psykologi er specialist i psykoterapi. Det betyder at vi kan levere supervision og terapi af høj kvalitet.

Skriv besked

Send en besked med dit tlf. nr. og navn, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Not readable? Change text. captcha txt