Parterapi

Psykologhjælp til parforholdet

Lær at forstå og løse konflikter med din partner. Et parforhold belastes naturligt over tid; parterne og behovene ændres og der er risiko for at udviklingen i partnerskabet går i stå. Det kan komme til udtryk ved øgede konflikter, jalousi, utroskab, manglende intimitet og samliv. I parterapi hjælper psykologen med at skabe plads til, at begge parter italesætter sine behov og ønsker. Målet er ikke, at lave om på den anden, men at undersøge behov for forandring og de muligheder parterne står overfor. At hjælpe parterne sammen – og hver for sig – til at nærme sig et rigere og mere meningsfyldt liv.

Parterapi til afklaring

Parterapi kan også anvendes til at få en afklaring af, om parterne besidder den styrke og lyst, som et sundt parforhold kræver. Er den ikke tilstede, kan samtalerne bruges til at føre forholdet mod en ende, hvor parterne har større forståelse og accept af beslutningen.

Metode i parterapien

De teoretiske rammer for parterapien er 3. generation kognitiv terapi, herunder ACT. Der indgår ofte øvelser og psykoedukation i terapien. Det støtter processen, der skal omsætte samtalerne til faktiske forandringer i samlivet.

Parterapi – hvor mange samtaler

Vi vil oftest allerede efter første samtale kunne give jer redskaber som I kan bruge til at starte den ønskede forandring. Det præcise antal samtaler, der kan hjælper jer i mål, er dog meget forskelligt og afhængig af, hvor gennemgribende jeres udfordringer er. Et typisk forløb spænder over en periode på 2-4 måneder med 4-8 samtaler.

Parterapi dag, aften og weekend

Har I ikke mulighed for at møde i vores almindelige åbningstider tilbyder vores psykologer samtaler aften og weekend. Kontakt os for at høre om mulighederne.

Parterapi i Lyngby og København

Vi tilbyder samtaler i Lyngby og København

Skriv besked

Send en besked med dit tlf. nr. og navn, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Not readable? Change text. captcha txt