Personale- og trivelsundersøgelser+

En personaleundersøgelse benytter den ultimative insiderviden – personalet – til at identificere udviklingsmuligheder.

Målrettet forandringer

Undersøgelsen tager afsæt i medarbejdernes trivsel, viden og holdninger. Det giver et optimalt afsæt til at foretage indsatser, der faktisk kan forandre og forebygge medarbejdernes trivsel og motivation.
Den tilpasses organisationens specifikke udfordringer. som f.eks.:

  • Sygefravær
  • Stress og velvære
  • Motivation
  • Ledelse

Sammenhængsanalyse og gearing

Ved at kombinere fokus med en række konkrete udviklingsmuligheder som f.eks. ansvar, kommnunikation, arbejdsmængde og variation i arbejde er det muligt at vurdere effekten af en indsats – inden den foretages. Det mindsker sandsynligheden for at, der investeres i tiltag uden den ønskede effect og der opnåes en gearet effect af den ønskede forandring.

Dataoverblik

Den indsamlede data genererer et enormt datamateriale som vi analyserer og sætter op på en overskuelig måde i en rapport. Rapporten giver et overblik af hele organisationen og variationer af behov i forskelle teams og afdelinger.
Implementering Vi tilbyder hjælp til at implementere udviklingsønsker gennem workshops og coaching.

Eksempel: sygefravær og stress

Virksomheden ønsker at afhjælpe sygefravær. Virksomheden har nogle ideer til fokusmområder, der kan forklare sygefraværet. Det er imidlertid for ressourcekrævende at fokusere på alle områder på samme tid. Derfor ønsker virksomheden en vurdering af, den effekt de forskellige fokusområder vil have på sygefraværet – hvad virke(r) bedst?  Virksomhedens har formuleret følgende mulige fokusområder: 1) ledelse, 2) kollegialt arbejdsmiljø, 3) mængden af arbejdsopgaver og 4) løn .

Der udarbejdes et skræddersyet trivselsskema og medarbejderne informeres om undersøgelsen. Efter endt dataindsamling modtager virksomheden en analyserapport, der viser en signifikant sammenhæng mellem medarbejdernes sygefravær og mængden af arbejdsopgaver.

Virksomheden ved nu, at det ikke har nogen betydelig effekt at bruge ressourcer på lederudvikling, teambuilding og løn.  Sygefraværet nedbringes bedst ved at gå i dialog med medarbejderne omkring de ressourcer, der er afsat til at løse arbejdsopgaverne.

Skriv besked

Send en besked med dit tlf. nr. og navn, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Not readable? Change text. captcha txt